Yakalı Kazak

Yazan: at 24 Kas, 2011

(0) Yorum




kazakMALZEME: süper İnci
RENK No. 1175(4 yumak), 966, 288,1291,
195 (l’er yumak)
ŞİŞ NO: 4-4.5
ÖRGÜ ŞEKLİ: Düz örgü, jakarlı örgü
AKSESUAR: 3aaet aüğme
BEDEN: 38 (40)
Not: Malzemeler ve renk numaraları nakoya göre verilmiştir.Siz istediğiniz renk ve malzemeleri kullanabilirsiniz.
Yapılışı:ARKA : 120 (124) ilmek başlanır. lOcm 2+2 lastik örülüp jakarlı örgüye geçilir. Beden boyu 43 cm de kol evi için 3+2+2+1+1+1+1+1 ilmek kesilerek 96 ilmekle örgüye devam edilir. Beden boyu toplam 67cm de kalan ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
ÖN : 120 (124) ilmek başlanır, arka bedende yapılan sıralı işlemler tekrar edilerek örülür. Beden boyu 52 cm de ortadan 6 ilmek kesilip ayrı ayrı 5 cm örülür. Ön yaka için iki taraftan 5+3+2+1+1+1 ilmek kesilir. Beden boyu 67 cm de omuzlarda kalan ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. Diğer parça da aynı şekilde örülür.
KOL : 64 (68) ilmek başlanır. 5 cm 2+2 lastik örülüp jakarlı örgüye geçilir. Yanlardan l’er ilmek artırılır, daha sonra 6 sırada bir yanlardan l’er ilmek artışla 70 ilmeğe ulaşılır. Kol boyu 19 cm de kol evi için tepede 12 ilmek kalana kadar 2′şer ilmek kesilir. Beden boyu 40 cm de kalan 12 ilmek bir defada kesilerek bitirilir.
YAKA : Yaka kenarınddn şişe 78 (82) ilmek toplanır, 8 cm jakarlı örgü örülüp ilmekler kesilir. 1175 no.lu iplikle yaka kenarına 2 cm 2+2 lastik örülüp bitirilir.

Kategori : Anlatımlı Örgü Modelleri / Örgü Kazak Modelleri / Örgü Modelleri / Örgü Örnekleri


Henüz yorum yapılmamış.


Yorum yapın

(gerekli)

(gerekli)