Leopar Desenli Hırka

Yazan: at 3 Şub, 2012

(0) Yorum




Malzeme: Safari
Renk No: 80342 (5 yumak)
Şiş No: 4.5
Örgü Şekli: Düz örgü, ters örgü, 1+1 lastik örgü, tekli pirinç
Aksesuar: 2 adet deri düğme
Not:Modellerimizde renk ve malzemeleri nakoya göre verdik, siz istediğiniz renk ve malzemeleri kullanabilirsiniz.
Yapılışı:ARKA: 80 ilmek başlanır, 13 cm 1+1 lastik örülüp, tekli pirinç örgüye geçilir. Beden boyu 26 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+1 ilmek kesilirken aynı sırada 1+1 lastik örgü yapılmaya başlanır. Beden boyu 45 cm olduğunda yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 32 ilmek bir defada, omuzlarda kalan 20′şer ilmek 3 aşamada kesilerek bitirilir.
ÖN: 44 ilmek başlanır, 13 cm 1 +1 lastik örülüp tekli pirinç örgüye geçilir. Beden boyu 26 cm örülerek kol evi için bir taraftan 3+2+2+1 ilmek kesilir. Beden boyu 37 cm olduğunda yaka için ön ortasından 4+3+3+2+2+2 ilmek kesilir. Beden boyu 45 cm de omuzda kalan 20 ilmek 3 aşamada kesilerek bitirilir. Diğer ön parça da aynı şekilde örülür.
KOLLAR: 46 ilmek başlanır, 1 +1 lastik örgü yapılır. Her iki taraftan 4 sıra arayla 9 defa 1 ‘er ilmek artış yapılarak 64 ilmeğe ulaşılır. Kol boyu 42 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 2+2+20 defa 1 ‘er ilmek kesilir. Kol boyu 62 cm de kalan 16 ilmek; her iki taraftan önce 4′er ilmek beraber alınarak 3 ilmek kesilir, kalan 10 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür.
YAKA: Yaka etrafından şişe 90 ilmek çıkarılır, 2 cm 1+1 lastik örülüp, ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.

Kategori : Anlatımlı Örgü Modelleri


Henüz yorum yapılmamış.


Yorum yapın

(gerekli)

(gerekli)