İspanyol Paça Örgü Pantalon

Yazan: at 28 Oca, 2012

(0) Yorum




MALZEME: Nako Süper Saf Yün 217 (6 Yumak)
TIĞ NO: 4
ÖRGÜ ŞEKLİ: Tunus işi örgü
AKSESUAR: 1 adet 14 cm fermuar
Not:Modellerimizde renk ve malzemeleri nakoya göre verdik, siz istediğiniz renk ve malzemeleri kullanabilirsiniz.
Yapılışı:Tunus işi örgü yapılışı;
1 .Sıra; Tığ uçlu şîşie islenilen kadar zincir çekilir. 2.Sıra; 1.Sırada çekilen her zincir üzerinden uzun ilmek olarak, şişte toplanır.Şişte zincir sayısı kadar ilmek olacaktır. 3.Sıra; 2.Sırada yapılan ilmekler , geriye doğru, tek tek zincir ile birlikte örülerek sıra başına gelinir, i Böylece 2. ve 3, sıra sonunda 1 adet tunus ilmeği sırası olacaktır.4.Sıra; 2.Sırada oluşan uzun ilmeklerin içinden, uzun ilmek olarak 1 şişte toplanır. 3.Sıra aynen tekrarlanır. Sonraki sıralar için 4, ve 5, sırayı aynen tekrarlanır.
YAPILIŞI:Sağ paça:140 zincir çekilir Üzerine 140 ilmek toplanarak çıkartılır.4 cm tunus örgü örülür.80 İlmek, 30 cm oluncaya kadar her 4 sırada bir, her iki yandan 1 ‘er lîmek kesilerek örülür.Daha sonra 80 ilmekle örmeye devam edilir.Örgü boyu 45 cm olduğunda, ilmek sayısı 90 oluncaya kadar 4 cm’de bir, her iki yandan 1 ‘er ilmek arttırılarak örülür.Örgü boyu 81 cm olduğunda, ağ İçin her iki yandan 3+2+1 ilmek kesilir.Örgü boyu 102 cm olduğunda, ön bel oyuntusu için örgünün sağ kenarından 6+5+5+5+5+4+3+3 kesilir.Kalan ilmeklerin tamamı 1 defada keslierek bitirilir.
Sol paça:Örgü boyu 102 cm oluncaya kadar sağ paçada uygulanan işlemlerin aynısı uygulanır.Örgüye devam edilir ve örgü boyu 120 cm olduğunda ön bel oyuntusu için örgünün sol kenarından 6+5+5+5+5+4+3+3 ilmek kesilir.Kalan İlmeklerin tamamı 1 defada kesilerek bitirilir.
Birleştirme:Parçalar birleştirilerek dikiiir.Pantalonun ön kısmı için ağ kesimi 6 cm dikilir.Üzerine ön açılış için fermuar dikilerek bitirilir.

Kategori : Anlatımlı Örgü Modelleri / Örgü Örnekleri


Henüz yorum yapılmamış.


Yorum yapın

(gerekli)

(gerekli)