Çocuklar İçin Panço

Yazan: at 14 Ara, 2013

(0) Yorum




pancoÇocuklar İçin Panço

YAŞ: 5
MALZEME: Sport Wool
RENK NO: 518 (6 yumak)
ŞİŞ NO: 6
ÖRGÜ ŞEKLİ: Düz-ters örgü, ilmek kaydırma, burgu modeli, haraşo

* Pançomuzun yapımında kullanılan malzeme ve renkler nakoya aittir. Sizlere yardımcı olacak diyagram ve şema yazının sonunda verilmiştir.
YAPILIŞI:
ARKA+ÖN: Arka ve Ön bedenler aynı şekilde, ayrı ayrı örülür. 14 ilmek başlanır. İlmekler; 2 ters, 2 düz, 6 ters. 2 düz, 2 ters şeklinde dizilir. 2 düz, 6 ters, 2 düz örülen ilmeklere diyagram uygulanır. Her iki taraftan, her sırada 22 defa 1 ‘er ilmek artış yapılarak 58 ilmeğe ulaşılır, artış yapılan ilmeklere de diyagram uygulanır. Beden boyu 17 cm olduğunda kol evi için her iki taraftan, her sırada 20 defa 1 ‘er ilmek kesilir. Beden boyu 34 cm de kalan 18 ilmek şişte bekletilir.
KOLLAR: 48 ilmek başlanır, 7 cm haraşo örülüp, ilmeklere diyagram uygulanır. Kol boyu 14 cm örülerek kol evi için her iki taraftan, 4 sıra arayla 14 defa 1 ‘er ilmek kesilir. Kol boyu 34 cm de kalan 20 ilmek şişte bekletilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür. YAKA: Bekletilen 76 ilmek aynı şiş üzerine alınır, 16 cm haraşo örülüp, ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
YAPRAK YAPILIŞI: 3 ilmek başlanır, haraşo örülür. Her sırada, her iki taraftan 4 defa 1 ‘er ilmek artış yapılarak 11 ilmeğe ulaşılır. Sonraki sıradan itibaren ilmekler ortalanır ve ortadaki 3 ilmek beraber alınarak 2 ilmek kesilir, bu işlem 4 defa tekrarlanır. Kalan 3 ilmek birlikte alınarak kesilip, bitirilir. 40 adet örülür. 13 adet ön beden, 13 adet arka beden, 7′şer adet kollar için dikilir.
ETEK BORDÜRÜ: 12 ilmek başlanır, 70 cm haraşo örülüp, ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. 2 adet örülür. Ön ve arka beden etek ucuna dikilir.
DİYAGRAM:
diyagram
ŞEMA:
sema

Kategori : Çocuk Örgü Modelleri


Henüz yorum yapılmamış.


Yorum yapın

(gerekli)

(gerekli)